Cikk címe: Tarotkártyák, macskaszőr, misztikum
Szerző: D. Cs.
Dátum: 1995. augusztus 3.
Forrás: Pesti Riport,  5. évf. 150. sz. 9. o.

Különös kiállítás nyílik péntek délután a Tatai Művelődési Házban. Kazanlár Ámin Emil Svájc, Ausztria és Franciaország után hazánkban is bemutatja ötven új tarotkártyafestményét. A tárlat második érdekessége: Darvas Iván (pusztán névazonosságról van szó, nem a híres színészről) fiatal barcsi festőművész ezoterikus, buddhisztikus beállítottságú képeivel áll a nagyközönség elé.
– Bemutatná az olvasóknak a különleges tarotkártyát?
– A tarot perzsa eredetű, ősi jóskártya, de egyiptomi és indiai motívumokat is tartalmaz – mondja dr. Kazanlár Ámin Emil. – Nálunk is ismert, hiszen már egy Mátyás király korabeli freskón is négy tarotfigura látható. A most készített ötven új kártyán a perzsa, indiai és egyiptomi motívumokat magyarokkal ötvözöm, megörökítettem Szent István, Csaba királyfi, Szent Margit, Emese, Toldi, sőt Ferenc József alakját is.
– A vendég, Darvas Iván a tanítványa?
– Igen, a tehetséges művészről tudni kell, hogy miniatúráit egyetlen szál macskaszőrrel festi, s így készült képei igazi mestermunkák. Ezért is vagyok büszke arra, hogy első bemutatkozására az én társaságomban kerül sor.