Mi a tarot?

A tarot kártya, amellyel meditálnak, önismereti gyakorlatot végeznek vagy jósolnak. A tarot lapjai hidat képeznek művészet és hit, ókori hagyomány és jelenkori élet, tér és idő, mítosz és valóság, múlt, jelen és jövő között. Eredetileg feltehetően az egyiptomi főpapok beavatására szolgáló hieroglifarendszer volt, amin később a héber ábécé 22 alapbetűje jelent meg.

A szimbólumok megőrzésével a XIII. században, Spanyolországban születtek meg a mai tarot ősalakjai, és ekkortól kezdték a kártyát jóslásra is használni. A hagyomány szerint a tarot az önismeret királyi útja.

A tarot segítségével jobban megérthetjük önmagunkat, partnerünket, barátainkat, vagy éppen munkatársainkat. Megérthetjük, hogy mi áll egy bonyolult helyzet vagy egy számunkra nehézséget okozó probléma hátterében. A tarot megmutatja az okokat, és a lehetséges megoldásokat és segítséget nyújthat a helyes út megtalálásában.

Miben különleges a Kazanlár tarot?

Dr. Kazanlár Emil Ámin tarotszakértő és festőművész 1994-ben fejezte be tízéves munkáját, a 80 táblaképből álló Kazanlár tarot festményeit.

„Az egyiptomi, perzsa és hindu figurák mellett a tarot történetében először az én kártyáimon jelennek meg a magyar legendárium alakjai: Szent István, Csaba Királyfi, Szent Margit, Emese, Toldi és Ferenc József. Az én munkám ökumenikus, többféle vallási megközelítést tartalmaz” — fogalmaz az alkotó.

A Kazanlár tarot az egyetlen Magyarországon készített, nemzetközileg is elismert tarot. A mester kártyái a világ egyik legszínvonalasabb tarotkiadója, a svájci A. G. Müller kiadó gondozásában jelentek meg.