Dr. Kazanlár Áminollah Emil, a filozófiatudomány doktora, az ELTE és a Teheráni Képzőművészeti Egyetem volt oktatója 2021.októberében az általa, saját kutatásai alapján alkotott, 24 lapból álló kerek tarot kártyacsomaggal online tanfolyamot indít, ismertetve a lapok történetét, jelentéseit, valamint a szeminárium végén három kirakási formulát és azok elemzését.

A Sumeremilhun kerek tarot kártya az első jóskártya a világon, amely az abakáni és a magyar rovásírás alapján készült. E körkártya lapjain megelevenednek a sumér, a perzsa, a pártus, a hun és a magyar történelem és legendárium hősei. Felvonultatja előttünk többek között Subád Puábi sumér királynőt, Ársak királyt, Zarathusztrát, Hunort és Magort, Nagylábú Berta királynét, Szent István királyt, Szent Margitot, Attilát, és Nagy Szent Leó pápát, Göncöl szekerét és Mithrát, aki egymagában a semmi és a minden.

A kerek tarot tanfolyam nem csupán elméleti programból áll. A gyakorlati részben elsajátítható többek között a pártus kereszt kirakás a kerek kártyával, illetve a Sumeremilhun tarot és egy kristálygömb segítségével megvalósuló regressziós gyakorlat.

A 2021 októberében induló online Sumeremilhun kerek tarot tanfolyam tartalma:

11, körülbelül 45-70 perces videoelőadás. Az előadásokat Dr. Kazanlár Áminollah Emil tartja, előre rögzített formában, vagyis a résztvevők a szeminárium teljes időtartama alatt saját időbeosztásuknak megfelelően tekinthetik meg azokat. A tanfolyam résztvevői ajándékba kapják a 24 lapból álló Sumeremilhun kerek tarot kártyát és a hozzá tartozó jegyzeteket, amelyeket futárszolgálattal juttatunk el a hallgatók magyarországi* címére.

A szemináriumot elvégző hallgatók oklevelet (emléklapot) kapnak, melyet elektronikus formában juttatunk el a címzettekhez.

 

*Ha Ön külföldre kérné a tananyag kiküldését, kérem, írjon nekünk a tanfolyam@kazanlar.hu címre, hogy egyeztessünk a csomagküldés feltételeiről.

 

Jelentkezés:

A tanfolyamra regisztrációs űrlapunk kitöltésével lehet jelentkezni az alábbi linken:

 

 

Jelentkezem

A tanfolyam időpontja:

  1. október 4. – 2021. december 13.

A tanfolyam ára:

129.000 Ft

Fizetési határidő: 2021. szeptember 13.

A 2021. októberi Sumeremilhun tarot tanfolyam maximális létszáma: 15 fő

 

Miben különleges a Sumeremilhun tarot?

Ez a mind formájában, mind tartalmában unikális kártyacsomag a Kazanlár Tarot svájci, majd belgiumi megjelenése után, 2002-ben született meg Dr. Kazanlár Áminollah Emil korábbi kutatásai alapján. A perzsa miniatúrafestészet stílusában megfestett tarot a világon egyedülállóan szorosan kötődik a magyar legendákhoz és történelmi hősökhöz, történeteinek legfőbb ihletője a Tárih-i Üngürüz (A magyarok története) című 16. századi mű. A tarot-hoz hagyományosan kapcsolódó héber vagy latin ábécé helyett a művész a magyar rovásírás betűit alkalmazza a képeken, amelyek rokoníthatóak a perzsa ékírás betűivel, s amelyeket jóslásra is használtak, s használnak. A hangjelölő rovásírás betűivel való jóslás tradíciója ugyancsak egyedülálló alkotóeleme a Sumeremilhun tarot-nak. Annak lényegét nem a tudományos precizitás vagy a fizikai szemmel látható világ zord logikája adja, hanem sokkal inkább a benne rejlő metafizikai költői szabadság, a nagyszerű hiedelmek poézise.

„Az ezoterikus nem elégszik meg azzal, hogy csak hiszi a hitét, ő tudni akarja a hitét, elmélyed a témában.”

 

Jelentkezem

Ha maradt kérdése, írjon nekünk a tanfolyam[kukac]kazanlar[pont]hu e-mail címre.