A Mester kávéja – Mi van a csészében?

Cikk címe: A Mester kávéja – Mi van a csészében?
Forrás: 24 óra
Dátum: 1994. szeptember 29.
Szerző: “Gaia”

A Mester kávéja Mi van a csészében?

– Végy egy csomag kellemes zamatú babkávét. Lehetőség szerint Bécsben, mert ott pörköletlen formában is beszerezhető – világosítja fel az asztal körül ülő tanítványokat a Mester. – Így annyit pörkölhetünk odahaza, amennyi éppen szükséges. A modern instant, és neszkávé nem alkalmas a jóslásra, mert szinte maradék nélkül feloldódnak.
– A törökös kávéba tegyünk-e cukrot?
– Igen, lehetőség szerint többet is, de három kiskanálnyi bőven elég. Erre azért van szükség, hogy a kávézacc jól odatapadjon a csésze falához.
– Mi a teendő azután, ha már megittuk a kávét?
– Ráborítjuk a csészét a csészealjra, és megvárjuk, amíg a gravitáció és a cukor az edény falához ragasztja a zaccot. Öt-tíz perc elteltével szemügyre vehetjük közelről, és bármilyen nézőpontból, hogy mi rajzolódott ki.
– Nézzünk egy példát!
– Ha jól megnézzük ezt az ábrát (képünkön), akkor azonnal egy szemet lehet felfedezni, ami az állandósággal, a belső látással és a megérzésekkel van összefüggésben. Ha megfordítjuk a csészét, egy különös állatfej rajzolódik ki, de a részleteket kizárólag csak a jósoltató számára lehet elmondani.