aminollah_latvanytervIllés Sarolta
Dr. Kazanlár Emil

ÁMINOLLAH
Szulejmán magyar leszármazottjának igaz története

„Különös sors jutott Áminollahnak: egy magyar lány és egy Magyarországon tanuló iráni fiú szerelméből született 1939-ben Teheránban a Szűz jegyében. Ott élt és tanult 24 éves koráig, ma is jó barátja az utolsó sah unokaöccse, Christian Pahlavi.

Apai ősei között ott vannak a török szultánok – egészen I. Szulejmánig, Kara Musztafa egyenesági leszármazottja –, Dzsingisz kán, egy Árpád-házi hercegnő, valamint a törökországi óluk családja, ahol ma is beszélik a magyar nyelvet. Áminollah már gyerekként beszélt perzsául, magyarul, örményül, később törökül és franciául is. 17 esztendősen alapította meg az Iráni Állami Bábszínházat és az iráni televíziózás hajnalán nagy népszerűségre tett szert heti bábműsorával.

E népszerűséget és Iránt maga mögött hagyva, 1963-ban érkezett Magyarországra, hogy eredeti álmát, megvalósíthassa, bölcsészhallgató lehessen. Édesanyjával együtt anyai szülőhazájában telepedett le. Itt is folytatta bábszínházi tevékenységét, majd okleveles pedagógus lett, a filozófiai tudomány doktora, a Teheráni Képzőművészeti Egyetem és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára, festőművész.

Magyarra fordította és népszerűsítette a perzsa irodalmat, személyesen is kapcsolatban állt perzsa művészekkel.

Mégsem ezzel vált világhírűvé, hanem az általa festett csodálatos Tarot-kártyájával. 1994-ben fejezte be tízéves munkáját, a 80 táblaképből álló Kazanlár tarot festményeit. A tarot történetében először az ő kártyáin jelentek meg az egyiptomi, perzsa és hindu figurák mellett a magyar legendárium alakjai: Szent István, Csaba királyfi, Szent Margit, Emese, Toldi és Ferenc József. Munkája – ahogyan gondolkodása is – ökumenikus, többféle megközelítést tartalmaz.

A Kazanlár Tarot világszerte keresett és megbecsült, művészi értéket felmutató jóskártya, Áminollah pedig a világ egyik leghitelesebb és legelismertebb jövendőmondója.

A könyv lapjain különleges és eseményekben, tapasztalatokban gazdag élete, sokszínű, érdekes egyénisége elevenedik meg, részben a róla mesélő szerző, részben a saját szavai, vallomásai által. „

Megrendelési információk:

A kötet ára: 3 490 Ft
Várható megjelenés: 2016. szeptember második fele

Kedvezményes előjegyzés:
A Kiadó lehetőséget biztosít kedvezményes előjegyzésre előzetes átutalásos fizetéssel, az alábbiak szerint:

2016. augusztus 31-ig: 2 490 Ft
2016. szeptember 15-ig: 2 990 Ft
Kiszállítási költség: + 490 Ft postaköltség

Az előjegyzéssel a kedves olvasók garantáltan meghívást kapnak a könyvbemutatóra, ahol személyesen átvehetik és dedikáltathatják példányukat. Aki a kézbesítést választja, az a megjelenést követő három napon belül kézhez kapja példányát.

Információk és elérhetősége a Kiadónak:

Kiadó: Szilvia és Társa Kiadó Kft.
Kapcsolattartó: Zimber Szilvia
Mobil: +36-30-222-6082
E-mail: szilviaandtarsa@gmail.com
Bankszámlaszám: 12010240-01383278-00100003 (Raiffeisen Bank)


Megrendelés menete e-mailben:

A Kedves Olvasók a szilviaandtarsa@gmail.com e-mail címen tudják leadni az előzetes megrendelésüket, úgy, hogy az alábbi megrendelési információkat közlik pontosan a Kiadóval.

Megrendelés esetén a Kiadó kéri feltüntetni:
1) Megrendelő neve:
2) Megrendelő pontos! címe:
3) Telefonszáma:
4) E-mail cím:
5) Kérjük jelezni, hogy személyesen venné át vagy postán kéri a könyvet:
6) Példányszám:

További információt a könyvvel és a megrendeléssel kapcsolatban a fenti elérhetőségeken a Kiadó ad e-mailben vagy telefonon.

Bízom benne, hogy sokan lesznek Olvasói a könyvnek!

Ezúton is köszönöm a munkáját, hatalmas energiáját és szeretetét azoknak akik résztvesznek a könyv megírásában és a megjelentetésében!

Hálás vagyok mindannyiuknak!

Tisztelettel és szeretettel:

Dr. Kazanlár Aminollah Emil