A következő online Kazanlár Tarot tanfolyam terveink szerint 2021 februárjában indul. A pontos részletekért kérjük, figyeljék a honlapot, vagy iratkozzanak fel hírlevelünkre.

A tanfolyam tartalma:

A filozófiatudomány doktora, az ELTE és a Teheráni Képzőművészeti Egyetem volt oktatója az általa festett, 80 lapból álló tarot kártyacsomaggal online tanfolyamot indít, ismertetve a lapok történetét, jelentéseit, valamint a szeminárium végén egy kirakási formulát és annak elemzését.

A tanfolyam első moduljának tartalma 6 x 45-60 perces videoanyag a Kis Arkánumok Kardok, Botok és Kelyhek soráról, és díja magában foglalja a „papíralapú” tananyagot (tankönyv és Kazanlár Tarot kártyacsomag), amelyet eljuttatunk a befizetők által megadott (csak magyarországi) címre. A modul időtartama 6 hét.

A második modul anyaga a Kis Arkánumok Érmék sora, a Nagy Arkánumok és egy kirakási formula 8 x 45-60 percben; elvégzését az első modul elvégzése után javasoljuk. A második modul időtartama 8 hét. A mindkét modult elvégző hallgatók oklevelet (emléklapot) kapnak.

A tanfolyam várható időpontja:

2021. február eleje – április közepe

A heti 1 vagy 2 videoanyag egy hétig – hétfőtől hétfőig – lesz elérhető, ezalatt minden résztvevő ezalatt akkor (és annyiszor) tudja őket megnézni, amikor (és ahányszor) neki megfelel.

A Kazanlár Tarot-ról dióhéjban:

A tarot segítségével jobban megérthetjük önmagunkat, partnerünket, barátainkat, vagy éppen munkatársainkat. Megérthetjük, hogy mi áll egy bonyolult helyzet vagy egy számunkra nehézséget okozó probléma hátterében. A tarot megmutatja az okokat, és a lehetséges megoldásokat és segítséget nyújthat a helyes út megtalálásában.

Az egyiptomi, perzsa és hindu figurák mellett a tarot történetében először a Kazanlár Tarot lapjain jelennek meg a magyar legendárium alakjai: Szent István, Csaba Királyfi, Szent Margit, Emese, Toldi és Ferenc József. Ez az alkotás ökumenikus, többféle vallási megközelítést tartalmaz.

Dr. Kazanlár Áminollah Emil 1939-ben született Teheránban, apai ágon török-tatár hercegi szultáni család sarja, anyai ágon pedig svájci, magyar származású. 1962 óta él Magyarországon. Ezoterikus festőművész, író, műfordító, tarotszakértő és -oktató, nyelvész, filozófus, tolmács. 1990 óta foglalkozik aktívan az ezoterikus festészet és a tarot művelésével, tanításával.